2016. szeptember 14., szerda

Konmari - picikkel

Hogy tudok konmarizni pici gyerekek mellett? Sehogy!
Talán feltűnt, hogy az utóbbi időben alig írtam. Ennek igen egyszerű oka volt: a nyári szünet (értsd: négy gyerek itthon).
Viszont nagyon jól lehet fejben végigpörgetni a tárgyakat, elgondolkodni az elméleten, a saját céljaimon és a kudarcaimon. Aztán, ha éppen akad egy pár tényleg szabad perc, meg lehet szabadulni néhány dologtól.
Most, a második kör alkalmával nem tudok pontosan a könyv sorrendjén haladni, de az alapfeltevés (Szeretem? Használom?) ugyanaz. Így sikerült újabb zsák ruhától megszabadulnom. Nagyon sok könyv fog elmenni a háztól (és még fog több is..), és végre valahára a régi ágyneműhuzatokat is elajándékoztam. Sok csetresz megy majd farsangkor a tombolára, a babaruhák is folyamatosan vándorolnak el tőlünk. A játékokból egy nagy adag ment az oviba - és nem volt hiszti miatta! Viszont újra szembesültem azzal, hogy rengeteg mesekönyvünk van. Folyamatosan cserélem őket, és azt hiszem, most egy jó ideig nem fogunk újat venni.
Ez alatt az újabb kör alatt megpróbálok még őszintébb lenni önmagamhoz. Azt hittem, eddig is az voltam, de hihetetlen, hogy ha jobban megkapargatom a felszínt, mennyi holmitól tudok megint megszabadulni. És folyamatosan azon csodálkozom, hogy hogy lehet ennyi mindent ilyen rövid idő alatt felhalmozni. Ha a szüleimnek, nagyszüleimnek sok dolga van, azon nem csodálkozom, van egy pár év előnyük. Na de 31 évesen?!
Visszatérve a címben felvetett témához: leginkább akkor tudok "marizni", ha a gyerekek alszanak, ill. nincsenek itthon. Egyrészt nem szeretek egyszerre sokfelé figyelni; nem is akarom, hogy szétszedjék a dolgaimat, másrészt a legtöbb holmink a padláson van, ahova most (felújítás miatt) nem jöhetnek fel.
A facebook-os fórumunkon hál'Istennek sok ellenpélda is van, úgyhogy csak hajrá minden kisgyerekes anyukának! :) Annak, aki képes többfelé figyelni, akinek nagyon kicsi vagy már nagy a gyereke és aki képes őszintén végigcsinálni a módszert, az remekül és viszonylag gyorsan haladhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése