2017. február 14., kedd

Gardróbrendezés Trinny Woodall szerint

Ha valaki nem ismerné, Trinny Woodall angol stylist, Susannah Constantine-nal ők vitték a What Not to Wear műsort. Nagyon klassz műsor volt, és a hozzá tartozó könyv is remek (ahogy a többi is).
Szerencsére Trinny azóta is ontja magából a tanácsokat és hozzá a videókat a Facebookon. Ezt a következőt még január elején tette fel, de így tavasz közeledtével, meg egyébként is bármikor aktuális lehet. Azért is szerettem volna itt megmutatni, mert szerintem példaértékű, ahogy viszonyul a régi és kevésbé régi ruháihoz a szelektálás szempontjából és közben jó tippeket is ad. Lehet mondani erre, hogy könnyű neki, mert ez a munkája és a pénze is megvan hozzá, de ha nem hordunk valamit, akkor az is pénzkidobás volt, nem?

Tehát Trinny év elején kiveszi a ruháit a gardróbból, hogy átnézze őket, hiszen "mindannyian követünk el hibákat". Egyesével kézbe veszi, elmondja, melyiket hol, mikor vette, hol, mikor, mivel hordta. Rengeteg van, ami nem vált be, annak mennie kell, bármikor is vásárolta. (Tippek eladáshoz.) Sőt, olyan is volt, amit nagyon szeretett, de már nem hordja, és érzi, hogy nem is fogja. ("I'm over it. Can I let it go?") Természetesen olyan is van, amit nagyon szeret: "this shirt makes me happy". (KonMari? :) ) Néhány érdekes tipp a tároláshoz: szettben akasztja vissza a ruhát; tehát a vállfára kerül a felső, a blézer, de még a hozzá való nyaklánc is. Így ha nincs sok ideje az öltözködéshez, egyszerűen csak leakasztja, mert tudja, hogy ez jól mutat együtt.
Ráadásul, ha olyan ruhát talál, ami jól áll, jó minőségű és jó árban van, akkor rögtön többet is vesz belőle! Így tart ugyanabból a blúzból hármat is. :-o Vagy a másik verzió: többféle színben vette meg ugyanazt a fazont. - Ez már életszerűbb. :)
Még egy megszívlelendő tanács, hogy jóban legyünk magunkkal: mindig az aktuális méretünknek megfelelő ruhákat tartsuk a szekrényben. Nagyon rossz érzés lesz újra és újra szembesülni azzal, hogy nem jön ránk egy csomó minden. :)

Íme a videó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése